Programa CONNECTA: Orientació i acompanyament a persones amb neurodivergència

«La naturalesa no té por de la diferència; els rius no tenen por dels seus remolins.» - Josep Maria Esquius i Lloret

A Fem Pedagogia considerem que la neurodiversitat és una realitat que ha de ser celebrada i respectada, centrant-nos en les seves fortaleses i potencials. No es pretén minimitzar els reptes que suposa la neurodivergència, sinó buscar maneres de reduir-los a partir de fer brillar les seves fortaleses.

 

En aquest sentit, contemplem la diversitat en totes les nostres accions, però també treballem de manera focalitzada per donar resposta a les persones neurodivergents o als professionals que treballen amb elles. 

 

Entenem la neurodiversitat com la globalitat de les variants neurològiques que existeixen entre totes les persones, siguin més o menys comunes. Dins d’aquesta realitat, una neurodivergència és el conjunt de característiques de la ment humana que descriu a persones que processen el món de manera diferent a la majoria. Seria el cas de realitats com ara l’espectre autista, el dèficit d’atenció i hiperactivitat o les altes capacitats, entre altres.

 

 

En específic, aquestes accions van dirigides a:

 

  • Persones neurodivergents (Persones Autistes, Altes Capacitats, TDAH..) que es troben perduts/des en el sistema educatiu o en un mercat laboral que els presenta barreres i/o que se senten insegurs/es davant dels reptes a l’hora de seguir estudiant o de cercar feina.
  • Centres educatius amb alumnat amb neurodivergència que volen acompanyar-los amb èxit en el seu procés formatiu i fomentar la seva continuïtat dels estudis.
  • Empreses amb treballadors/es amb neurodivergència que volen acompanyar-los en el seu procés de desenvolupament professional i el dia a dia en el lloc de treball.

Quins són els objectius?

  • Ampliar el ventall d'opcions formatives i professionals que ajudin a desenvolupar el projecte personal, acadèmic, professional i social de vida.
  • Adquirir eines i recursos per a l’acompanyament amb èxit de persones neurodivergents. 
  • Identificar les fortaleses i oportunitats educatives, socials i professionals.

Vols més informació? Envia un missatge a la Queralt queralt.bp@fempedagogia.net o envia un WhatsApp al 621 39 16 06

Treball de forma puntual i personalitzada amb joves i/o les seves famílies per a la definició d’objectius segons els seus somnis, pensaments i fortaleses. Atesa la seva situació, podem treballar motivació, dificultats d’aprenentatge, gestió de conflictes, construcció de coneixement sobre opcions formatives o sobre el present i futur del mercat laboral, on i com demanar ajuda davant problemes econòmics, preinscripcions...

Assessorament:

Formació, coordinació i acompanyament als i les docents amb l'objectiu d'entendre i navegar les fortaleses i reptes de les persones amb neurodivergència, així com per acompanyar-les amb èxit al lloc de treball o a l’aula.

Treballem amb eines pràctiques i dinàmiques i establim mesures de treball en equip que siguin viables i responguin a les formes organitzatives del centre. 

Formació a professionals:

Treballem durant un període de temps amb l’alumnat i les seves famílies per adreçar les seves necessitats a partir de les seves fortaleses i des d’una perspectiva integral i centrada en la persona. Tenint en compte la seva situació, podem treballar motivació, dificultats d’aprenentatge, gestió de conflictes, construcció de coneixement sobre opcions formatives o sobre el present i futur del mercat laboral, suport familiar per als menors d’edat, on i com demanar ajuda davant problemes econòmics, preinscripcions…

Acompanyament: 

Per aconseguir aquests objectius el CONNECTA ofereix diferents accions, TU TRIES quines: 

                                                                 Avís Legal         |        Polìtica de Privacita        |     Política de Cookies                                          

 ©2024 Fundació Fem Pedagogia. Tots els drets reservats.                                                                                Disseny elaborat per Mònica Daniela Salas Góngora i Andrea López Moretti

Necesitamos su consentimiento para cargar las traducciones

Utilizamos un servicio de terceros para traducir el contenido del sitio web que puede recopilar datos sobre su actividad. Por favor revise los detalles en la política de privacidad y acepte el servicio para ver las traducciones.