“Els he vist molt atents/es i participatius/ves, els temes tractats son molt transversals i necessaris en aquestes etapes”        

Docent de l’Institut Montserrat i Miró de Montcada i Reixac.

“Amb vosaltres queda clara la importància de fer tallers dinàmics i participatius, on l’alumnat sigui el protagonista i puguem així sentir la seva veu. Això crec que és el que es necessita, escoltar-los a ells i elles”.        

Tècnica de l’Ajuntament de Castelldefels.

Programa RUMB: Orientació Professional a Centres d'Educació Secundària i Batxillerat 

«De vegades el nostre destí s’assembla a un arbre fruiter a l’hivern. Qui pensaria que les seves branques floriran? Però esperem que així sigui, i sabem que així serà». - J.W. Goethe

L’Educació Secundària Obligatòria és una etapa plena de canvis i reptes en la que alhora s’obren diversitat de portes i on la presa de decisions esdevé un procés essencial per a la construcció del projecte professional i de vida dels i les joves. A més, l'alumnat que opta pel Batxillerat, es troba en un moment clau on s'enfronten a reptes acadèmics i professionals, En aquest sentit, el paper de l’orientació és essencial per combatre l’abandonament escolar i fomentar la continuïtat formativa de l’alumnat, tot treballant des de les seves fortaleses, interessos professionals i desenvolupant competències per encarar els nous reptes i oportunitats, donant-los esperances per veure als seus arbres florir.  

 

A Fem Pedagogia fem orientació i acompanyament a centres i alumnat tot des d’una perspectiva 360: integral, interseccional, integrada en el territori, continuada i viable. Ens centrem en la singularitat i diversitat de les persones, en el seu entorn proper i el seu context social.  

 

RUMB és un programa d’orientació personal, acadèmica, professional i ciutadana que treballa dins del marc de la pedagogia crítica i des d’una perspectiva holística i de justícia social. 

 

Per fer-ho contemplem reptes i fortaleses intrapersonals (expectatives, motivació, competències...), interpersonals (situació familiar, conductes disruptives, clima d’aula...), contextuals (coneixement del sistema educatiu, laboral, de l’entorn...) i físiques i funcionals (discapacitats, trastorns de salut mental, consum de substàncies...)

Tenint tot això en compte treballem de forma horitzontal i col·laborativa, creant vincle amb l’alumnat i relacions amb l’entorn, per tal de construir corresponsabilitat perquè la persona sigui un agent actiu del seu propi procés, prengui decisions i tingui els suports necessaris per posar-les en pràctica.   

 

Per això, el programa RUMB té els següents objectius per a que els arbres dels i les joves participants del programa floreixin i aconsegueixin:


 

  • Definir i posar en pràctica un pla d’acció/projecte professional que sigui satisfactori, sosteniblement i socialment just.
  • Desenvolupar competències pel desenvolupament professional i per trencar les barreres personals i socials que poden impedir-lo.
  • Ampliar el coneixement sobre les noves opcions professionals del segle XXI.

Per aconseguir aquests objectius el programa RUMB ofereix diferents accions, TU TRIES quines:

Formació:

Formacions per al desenvolupament de competències relacionades en els reptes professionals, acadèmics i personals que es troben. Alguns d’ells són: Després de l'ESO/Batxillerat... què?, No et quedis enrere, el treball del futur està aquí!, Abandonar no és una opció. 

 

Al catàleg podeu veure tota l’oferta que tenim, si hi ha alguna temàtica més específica que vulgueu realitzar, fem tallers a mida de les vostres necessitats.

Acompanyament:

Treballem amb l’alumnat i les seves famílies per adreçar les seves necessitats a partir de les seves fortaleses i des d’una perspectiva integral i centrada en la persona. Atenent la seva situació, podem treballar motivació, dificultats d’aprenentatge, gestió de conflictes, construcció de coneixement sobre opcions formatives o sobre el present i futur del mercat laboral, suport familiar per als menors d’edat, on i com demanar ajuda davant problemes econòmics, preinscripcions...

Suport a els/les professionals:

Coordinació, formació, acompanyament i suport en el tractament de dificultats d’aprenentatge, gestió de conflictes... en totes aquelles qüestions d’orientació personal, acadèmica, professional i ciutadana de l’alumnat que es considerin necessàries. Establim mesures de treball en equip que siguin viables i responguin a les formes organitzatives del centre

Activitats específiques:

Activitats personalitzades específiques com: Tastet de professions, job shadowing, participació comunitària i vinculació amb centres FP

Vols més informació? Envia un missatge a la Queralt queralt.bp@fempedagogia.net o envia un WhatsApp al 621 39 16 06

                                                                 Avís Legal         |        Polìtica de Privacita        |     Política de Cookies                                          

 ©2024 Fundació Fem Pedagogia. Tots els drets reservats.                                                                                Disseny elaborat per Mònica Daniela Salas Góngora i Andrea López Moretti

Necesitamos su consentimiento para cargar las traducciones

Utilizamos un servicio de terceros para traducir el contenido del sitio web que puede recopilar datos sobre su actividad. Por favor revise los detalles en la política de privacidad y acepte el servicio para ver las traducciones.