“El programa GPS m’ha ajudat a veure més clar el meu futur”        

Participant del centre de formació de persones adultes Anna Murià

Participant del centre de formació de persones adultes Ègara

“M’ha ajudat a aclarar idees i enforcar-me cap a un objectiu, penso que heu de continuar igual, feu un gran servei.”

“El programa GPS m’ha obert els ulls, i m’ha ajudat a veure que puc seguir creixent com a professional” 

Participant del centre de formació de persones adultes La Concòrdia

Programa GPS: Orientació a CFA's i EMPAS

«Un bon far és aquell que, amb la seva llum, ajuda les persones a trobar el seu camí quan no tenen visibilitat» - Jordi Calvet i Puig.

L’orientació personal, acadèmica, professional i social és una tasca que permet reduir l’abandonament escolar i promoure la continuïtat en els estudis. És també una feina que requereix temps, un temps que - a causa de les situacions de vida d’una part de l’alumnat – sol ser normalment superior al que tutors i tutores podeu dedicar donada la multiplicitat de funcions que desenvolupeu en el dia a dia. 

 

El GPS és un programa d’orientació personal, acadèmica, professional i social que treballa dins del marc de la pedagogia crítica i des d’una perspectiva holística i de justícia social. 

Està desenvolupat per la Fundació Fem Pedagogia, entitat creada per l’Associació Fem Pedagogia, des d’on s’ha aplicat entre 2010 i 2023. Durant tot aquest temps, els resultats obtinguts mostren que un 90% de l’alumnat que participa en els assessoraments individuals del programa acaben el curs i que més d’un 80% continua estudiant, contribuint així de forma significativa a la reducció de l’abandonament escolar.

 

Ens enfoquem en la singularitat i diversitat de l’alumnat, en el seu entorn proper i el seu context social. Per fer-ho contemplem reptes i fortaleses intrapersonals (expectatives, motivació, competències...), interpersonals (situació familiar, conductes disruptives, clima d’aula...), contextuals (coneixement del sistema educatiu, laboral, de l’entorn...) i físiques i funcionals (discapacitats, trastorns de salut mental, consum de substàncies...). Tenint tot això en compte treballem de forma horitzontal i col·laborativa, creant vincle amb l’alumne i relacions amb l’entorn, per tal de construir corresponsabilitat perquè la persona sigui un agent actiu del seu propi procés, prengui decisions i tingui els suports necessaris per posar-les en pràctica. 

El GPS vol ser un far que contribueixi a crear llum, esperança i eines per assolir els següents objectius:

 

  • Mantenir-se en els estudis que estan cursant en els CFA i EMPA i acabar-los amb èxit. 
  • Escollir i matricular-se en uns nous estudis que els agradin, que se sentin capaços de dur a terme i que els permetin obtenir un títol oficial de qualificació professional.
  • Definir i posar en pràctica un pla d’acció/projecte acadèmic, professional, personal i social que sigui satisfactori, sostenible i socialment just.
  • Desenvolupar competències per a l’ocupació i per trencar les barreres personals i socials que poden impedir-la.

 

 

Per aconseguir aquests objectius el GPS ofereix diferents accions, TU TRIES quines: 

FES CLIC SOBRE LA IMATGE PER CONÈIXER ELS DETALLS DELS NOSTRES PLANS

Volem un bon futur pels Centres de Formació de Persones Adultes! 
I vosaltres, que opineu? Compartiu amb nosaltres les vostres necessitats i prioritats en termes de formació, eines i suport!

L'objectiu és poder millorar el nostre servei GPS per satisfer les vostres peticions de la millor manera possible.

                                                                 Avís Legal         |        Polìtica de Privacita        |     Política de Cookies                                          

 ©2024 Fundació Fem Pedagogia. Tots els drets reservats.                                                                                Disseny elaborat per Mònica Daniela Salas Góngora i Andrea López Moretti

Necesitamos su consentimiento para cargar las traducciones

Utilizamos un servicio de terceros para traducir el contenido del sitio web que puede recopilar datos sobre su actividad. Por favor revise los detalles en la política de privacidad y acepte el servicio para ver las traducciones.