“El programa GPS m’ha ajudat a veure més clar el meu futur”        

Participant del centre de formació de persones adultes Anna Murià

Participant del centre de formació de persones adultes Ègara

“M’ha ajudat a aclarar idees i enforcar-me cap a un objectiu, penso que heu de continuar igual, feu un gran servei.”

“El programa GPS m’ha obert els ulls, i m’ha ajudat a veure que puc seguir creixent com a professional” 

Participant del centre de formació de persones adultes La Concòrdia

Programa GPS: Orientació a CFA's i EMPAS

«Un bon far és aquell que, amb la seva llum, ajuda les persones a trobar el seu camí quan no tenen visibilitat» - Jordi Calvet i Puig.

L’orientació personal, acadèmica, professional i social és una tasca que permet reduir l’abandonament escolar i promoure la continuïtat en els estudis. És també una feina que requereix temps, un temps que - a causa de les situacions de vida d’una part de l’alumnat – sol ser normalment superior al que tutors i tutores podeu dedicar donada la multiplicitat de funcions que desenvolupeu en el dia a dia. 

 

El GPS és un programa d’orientació personal, acadèmica, professional i social que treballa dins del marc de la pedagogia crítica i des d’una perspectiva holística i de justícia social. 

Està desenvolupat per la Fundació Fem Pedagogia, entitat creada per l’Associació Fem Pedagogia, des d’on s’ha aplicat entre 2010 i 2023. Durant tot aquest temps, els resultats obtinguts mostren que un 90% de l’alumnat que participa en els assessoraments individuals del programa acaben el curs i que més d’un 80% continua estudiant, contribuint així de forma significativa a la reducció de l’abandonament escolar.

 

Ens enfoquem en la singularitat i diversitat de l’alumnat, en el seu entorn proper i el seu context social. Per fer-ho contemplem reptes i fortaleses intrapersonals (expectatives, motivació, competències...), interpersonals (situació familiar, conductes disruptives, clima d’aula...), contextuals (coneixement del sistema educatiu, laboral, de l’entorn...) i físiques i funcionals (discapacitats, trastorns de salut mental, consum de substàncies...). Tenint tot això en compte treballem de forma horitzontal i col·laborativa, creant vincle amb l’alumne i relacions amb l’entorn, per tal de construir corresponsabilitat perquè la persona sigui un agent actiu del seu propi procés, prengui decisions i tingui els suports necessaris per posar-les en pràctica. 

El GPS vol ser un far que contribueixi a crear llum, esperança i eines per assolir els següents objectius:

 

  • Mantenir-se en els estudis que estan cursant en els CFA i EMPA i acabar-los amb èxit. 
  • Escollir i matricular-se en uns nous estudis que els agradin, que se sentin capaços de dur a terme i que els permetin obtenir un títol oficial de qualificació professional.
  • Definir i posar en pràctica un pla d’acció/projecte acadèmic, professional, personal i social que sigui satisfactori, sostenible i socialment just.
  • Desenvolupar competències per a l’ocupació i per trencar les barreres personals i socials que poden impedir-la.

 

 

Per aconseguir aquests objectius el GPS ofereix diferents accions, TU TRIES quines: 

Voleu conèixer la diferència entre el GPS Bàsic i el GPS Plus?

video

Acompanyament

Treballarem amb l’alumnat per adreçar les seves necessitats a partir de les seves fortaleses i des d’una perspectiva integral i centrada en la persona. Atenent la seva situació, podem treballar motivació, dificultats d’aprenentatge, gestió de conflictes, construcció de coneixement sobre opcions formatives o sobre el present i futur del mercat laboral, suport familiar per als menors d’edat, on i com demanar ajuda davant problemes econòmics, preinscripcions...

Suport als professionals

Coordinació, Formació, acompanyament i suport en el tractament de dificultats d’aprenentatge, gestió de conflictes... en totes aquelles qüestions d’orientació personal, acadèmica, professional i ciutadana de l’alumnat que es considerin necessàries. Establim mesures de treball en equip que siguin viables i responguin a les formes organitzatives del centre.

Tallers

Formacions per al desenvolupament de competències relacionades en els
reptes professionals, acadèmics i personals que es troben. Alguns d’ells són: Després del GES/PAGM què? Ara que ve la matriculació d’específiques, soluciona els teus dubtes! Abandonar no és una opció! Demana una beca! No et quedis enrere, el treball del futur ja està aquí! I si hi ha res que no trobeu, escriviu-nos i el dissenyarem per a vosaltres!

 

Al catàleg podeu veure tota l’oferta que tenim, si hi ha alguna temàtica més específica que vulgueu realitzar, fem tallers a mida de les vostres necessitats.

Activitats específiques

Suports tècnics al centre:  actualitzacions del PEC, aplicació DUA (Disseny Universal per a l'Aprenentatge), entre altres...Participació en les xarxes d’educació i/o orientació existents del municipi, Suport en les assignatures de l’IOC de la PAGS, Coordinació d’activitats intercentres, Job Shadowing, Mentoria social, Tastet de professions

Vols més informació? Envia un missatge a la Queralt queralt.bp@fempedagogia.net o envia un WhatsApp al 621 39 16 06

                                                                 Avís Legal         |        Polìtica de Privacita        |     Política de Cookies                                          

 ©2024 Fundació Fem Pedagogia. Tots els drets reservats.                                                                                Disseny elaborat per Mònica Daniela Salas Góngora i Andrea López Moretti

Necesitamos su consentimiento para cargar las traducciones

Utilizamos un servicio de terceros para traducir el contenido del sitio web que puede recopilar datos sobre su actividad. Por favor revise los detalles en la política de privacidad y acepte el servicio para ver las traducciones.