Mediateca

Benvingut/da a la Mediateca, una secció de la nostra pàgina web dedicada a proporcionar recursos significatius per a l'orientació, la formació, l'acompanyament i l'acció social, centrats en fortaleses i des d'una perspectiva holística i interseccional.

Les seccions que oferim són:

  • Mite o Realitat?: En aquesta secció multimèdia, t'oferim una col·lecció de petits vídeos amb l'objectiu decidit de desmuntar estereotips que envolten les persones autistes. Aprofundim en aspectes concrets, proporcionant una visió informada i desafiadora per promoure una comprensió més precisa i inclusiva.
  • Perspectives Escrites: En aquest apartat, trobaràs una selecció d'articles, tant escrits per nosaltres com aquells que treballen des d'un enfocament centrat en fortaleses i des d'una perspectiva holística i interseccional.

Mite o Realitat?

És veritat que els/les autistes no tenen empatia? 

Les persones autistes expressen la seva empatia d'una manera diferent. 

És veritat que les persones autistes viuen en el seu propi mòn?

Les persones autistes viuen el món amb més intensitat.

Perspectives Escrites

Orientació, desenvolupament de competències i reducció de factors contextuals de risc per a l'ocupació.
Tesi Doctoral - Carme Martínez-Roca

La situació de l'atur entre joves de 16 a 25 anys a Catalunya es veu influenciada per factors contextuals externs que afecten les seves oportunitats laborals i la justícia social en l'ocupació. Aquesta tesi aborda com l'orientació pot mitigar aquests factors, donant resposta a tres preguntes clau: Quins són aquests factors contextuals de risc? Quines competències poden desenvolupar els joves per fer-hi front? Com pot l'orientació en els centres educatius de Catalunya facilitar aquest desenvolupament?

Enllaç a la tesi aquí. 

Ponència de persones autistes a la ONU pel World Autism Awareness Day 2024 
Dia Mundial de la Conscienciació 
de l'Autisme 2024

El 2 d'abril és el Dia de la Conscienciació de l'Autisme. Aquest any 2024, la ONU ha volgut donar suport a través d'una ponència en la qual van participar professionals autistes d'arreu del món. A l'article que us compartim podreu trobar un resum de la biografia d'aquestes persones, descobrir què han aportat al món i com han fet de la seva neurodivergència la manera de guanyar-se la vida alhora que ajuden a millorar la d'altres persones neurodivergents.

Pots llegir el resum d'aquestes vides clicant aquí.

                                                                 Avís Legal         |        Polìtica de Privacita        |     Política de Cookies                                          

 ©2024 Fundació Fem Pedagogia. Tots els drets reservats.                                                                                Disseny elaborat per Mònica Daniela Salas Góngora i Andrea López Moretti

Necesitamos su consentimiento para cargar las traducciones

Utilizamos un servicio de terceros para traducir el contenido del sitio web que puede recopilar datos sobre su actividad. Por favor revise los detalles en la política de privacidad y acepte el servicio para ver las traducciones.