Programa CONNECTA: Orientació i acompanyament a persones amb neurodivergència

«La naturalesa no té por de la diferència; els rius no tenen por dels seus remolins.» - Josep Maria Esquius i Lloret

A Fem Pedagogia considerem que la neurodiversitat és una realitat que ha de ser celebrada i respectada, centrant-nos en les seves fortaleses i potencials. No es pretén minimitzar els reptes que suposa la neurodivergència, sinó buscar maneres de reduir-los a partir de fer brillar les seves fortaleses.

 

En aquest sentit, contemplem la diversitat en totes les nostres accions, però també treballem de manera focalitzada per donar resposta a les persones amb neurodivergència o als professionals que treballen amb elles. 

 

En específic, aquestes accions van dirigides a:

 

  • Persones amb neurodivergència que es troben perduts/des en el sistema educatiu o en un mercat laboral que els presenta barreres i/o que se senten insegurs/es davant dels reptes a l’hora de seguir estudiant o de cercar feina.
  • Centres educatius amb alumnat amb neurodivergència que volen acompanyar-los amb èxit en el seu procés formatiu i fomentar la seva continuïtat dels estudis.
  • Empreses amb treballadors/es amb neurodivergència que volen acompanyar-los en el seu procés de desenvolupament professional i el dia a dia en el lloc de treball.

Quins són els objectius?

  • Generar itineraris formatius i professionals que ajudin a desenvolupar el projecte personal, acadèmic, professional i social de vida.
  • Adquirir eines i recursos per a l’acompanyament amb èxit de persones amb neurodivergència. 
  • Identificar les fortaleses i oportunitats educatives, socials i professionals.

Vols més informació? Envia un missatge a la Queralt queralt.bp@fempedagogia.net o envia un WhatsApp al 621 39 16 06

Treball de forma puntual i personalitzada amb joves i/o les seves famílies per a la definició d’objectius segons els seus somnis, pensaments i fortaleses. Atesa la seva situació, podem treballar motivació, dificultats d’aprenentatge, gestió de conflictes, construcció de coneixement sobre opcions formatives o sobre el present i futur del mercat laboral, on i com demanar ajuda davant problemes econòmics, preinscripcions...

Assessorament:

Formació, coordinació i acompanyament als i les docents amb l'objectiu d'entendre i navegar les fortaleses i reptes de les persones amb neurodivergència, així com per acompanyar-les amb èxit al lloc de treball o a l’aula.

Treballem amb eines pràctiques i dinàmiques i establim mesures de treball en equip que siguin viables i responguin a les formes organitzatives del centre. 

Formació a professionals:

Treballem durant un període de temps amb l’alumnat i les seves famílies per adreçar les seves necessitats a partir de les seves fortaleses i des d’una perspectiva integral i centrada en la persona. Tenint en compte la seva situació, podem treballar motivació, dificultats d’aprenentatge, gestió de conflictes, construcció de coneixement sobre opcions formatives o sobre el present i futur del mercat laboral, suport familiar per als menors d’edat, on i com demanar ajuda davant problemes econòmics, preinscripcions…

Acompanyament: 

Per aconseguir aquests objectius el CONNECTA ofereix diferents accions, TU TRIES quines: 

                                                                 Avís Legal         |        Polìtica de Privacita        |     Política de Cookies                                          

 ©2023 Fundació Fem Pedagogia. Tots els drets reservats.                                                                                Disseny elaborat per Mònica Daniela Salas Góngora i Andrea López Moretti